Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор/насока АР159 1.9jtdm или 2.4Jtdm...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    Доколкото знам мотора 2,0 JTDm е нов

Нов, нов, колко да е нов. Просто леко е увеличена кубатурата - от 1910 на 1956 куб. см

Ходът на буталото е един и същ (90,4 мм), единствено диаметърът на цилиндъра е увеличен от 82 на 83 мм.

И оттам е увеличението на кубатурата с 46 куб. см (колкото една моторетка).

И леко е намалена степента на сгъстяване, май от 17,5 на 16,5, ама не съм абсолютно сигурен - беше свързано с вредните емисии нещо... По спомени говоря, но ще проверя отново.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      Нов, нов, колко да е нов. Просто леко е увеличена кубатурата - от 1910 на 1956 куб. см

Ходът на буталото е един и същ (90,4 мм), единствено диаметърът на цилиндъра е увеличен от 82 на 83 мм.

И оттам е увеличението на кубатурата с 46 куб. см (колкото една моторетка).

И леко е намалена степента на сгъстяване, май от 17,5 на 16,5, ама не съм абсолютно сигурен - беше свързано с вредните емисии нещо... По спомени говоря, но ще проверя отново.
      Е по тази логика 2.0 двигател е като примерно 1.9 в Регата примерно
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Е по тази логика 2.0 двигател е като примерно 1.9 в Регата примерно

Грешиш, оня дизел на Крома/Темпра/Дедра и т.н. е коренно различен и е 1929 куб. см

Но да се върнем на темата: "разстъргването" на един мотор с 1 мм съвсем не го прави нов двигател - това исках да кажа.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          Грешиш, оня дизел на Крома/Темпра/Дедра и т.н. е коренно различен и е 1929 куб. см

Но да се върнем на темата: "разстъргването" на един мотор с 1 мм съвсем не го прави нов двигател - това исках да кажа.
          Само дето е с много променена горивна камера,най-ново поколение комън рейл с до 8 впръсквания,което заедно с другите неша които ти каза,си го прави доста разлиен.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Идеята на тоя мотор от 170 к.с. е да се справя по-лесно с тежкото купе, оставайки все така евтин за обслужване и поддръжка. Живи и здрави, това е моят личен избор за моторизация на 159
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Идеята на тоя мотор от 170 к.с. е да се справя по-лесно с тежкото купе, оставайки все така евтин за обслужване и поддръжка. Живи и здрави, това е моят личен избор за моторизация на 159
              Хубав избор,ако е така здрав като 1.9 с един ремап става директно над 200 коня

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Рус, готов си да дадеш близо 30'000лв. в брой за 'АлфаРомео' ???
                Официално те обявявам за ЛУД

Аз съм хвърлил око на ето ТАЗИ кола, но така и не намирам време да се разходя до автокъщата.
                Та все си мисля, че ако търсиш правилния избор, то обема на двигателя не бива да е основен критерии - очевадно, можеш да платиш 10'000лв. по-малко, без да биеш 3'000км. път и да си не по-малко доволен от покупката
                Нямаш гаранция за колата от Германия/Италия, както нямаш и за колата от България, но за едната ще си дал 10'000лв. повече и пак може да береш ядове.
                Добре помисли, дали си струва

П.П.
                А и прекаленото вманиачаване не води до нищо хубаво, от мен да го знаеш!
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Рус, готов си да дадеш близо 30'000лв. в брой за 'АлфаРомео' ???
                  Официално те обявявам за ЛУД

Аз съм хвърлил око на ето ТАЗИ кола, но така и не намирам време да се разходя до автокъщата.
                  Та все си мисля, че ако търсиш правилния избор, то обема на двигателя не бива да е основен критерии - очевадно, можеш да платиш 10'000лв. по-малко, без да биеш 3'000км. път и да си не по-малко доволен от покупката
                  Нямаш гаранция за колата от Германия/Италия, както нямаш и за колата от България, но за едната ще си дал 10'000лв. повече и пак може да береш ядове.
                  Добре помисли, дали си струва

П.П.
                  А и прекаленото вманиачаване не води до нищо хубаво, от мен да го знаеш!
                  Да казвам ли пак оня виц за пичите въшки и за пеперудите?
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Така или иначе не го знам.... та кАжи
                    sigpic

Comment

Еми дам...ако екземпляра си струва...искам обаче седан, черна ТИ...др може се преглаща...еми нз не се виждам нито в бмв-та, гледах новите тройки...гадни са...мерцедеси не ме радват. Бащата има и мн скучна кола.
                      Парите съм си ги изкарал сам...до такава сума съм готов да дам...само веднъж ще съм на 24 и то само за още два месеца...да си направя един подарък
                      В бг няма такава сега...това ме спира...определено гледането не спира.. колега дай кажи вица!
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

На феста се продаваше една ТИ, черна, 1.9. Потърси инфо за нея.
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63502 не е ТИ - но също е много хубава...
                          Last edited by daskaloff; d.m.y г., 17:29.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            На феста се продаваше една ТИ, черна, 1.9. Потърси инфо за нея.
                            http://autoplaza.bg/index.php?option...model=0&id=137
                            sigpic
                            SCUDERIA ITALIA
                            BMW 5-er
                            BMW 7-er
                            Fiat GP

Comment

Май да, само дето е 150, не 175 коня.

Comment

Първоначално публикувано от daskaloff Покажи съобщение
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=63502 не е ТИ - но също е много хубава...
                                Тази кола е хубава,потвърждавам

Comment

Working...
                                X